BAŞKENT HAYVAN HASTANESİ

HAKKIMIZDA


Başkent Hayvan Hastanesinin temelleri 2000 yılında Vet Hek. Doç. Dr. Nil Maral ve Vet. Hek. R. Korhan Maral tarafından atıldı. Şifa yolundaki ilk basamakta “Pets and Vets Klinik” adı altında hizmet verdi ve 5 yılın sonunda hastane kimliği ile yoluna devam etti. 2007 yılında ise kullanım alanını genişletip, bilimsel ve teknolojik donanımını güçlendirerek bugünkü Başkent Hayvan Hastanesi’ne dönüştü. Hasta sayısı ve talep artışı doğrultusunda düzenli olarak iç mekân ve teknolojik alt yapısını yenilemeye devam etti.

Hizmet ilkesi ise hiç değişmedi:

Gönül gözü ile bakan, gören, anlayan ve paylaşan ekip ruhu ile yola devam etmek…

Başkent Hayvan Hastanesi olarak hizmet ilkemiz

Hastalarımızın sorunlarını en doğru, en hızlı ve en güvenli şekilde çözmeye çalışırken, sahiplerinden görecekleri şefkat ve ilgiyi aratmamak; sahiplerini, sorunun kendisi ve çözümü hakkında, detaylı ve anlaşılır biçimde bilgilendirmek ve iyileşme sürecinde gerek yatış esnasında gerekse taburcu edildikten sonra, kısa ve uzun vadeli öneri ve yönlendirmelerde bulunarak, hastalarımızı sağlıklarına kavuşturmaktır.

Ailenin bir üyesi olan evcilin, BHH ailesinin de bir parçası olduğu bilinci ile tüm hekimlerimiz ve personelimiz size ve hastamıza yaşamının her evresinde eksiksiz ilgi ve dikkat sarf ederek görevini yerine getirmektedir.

Bu amaçla yola devam eden ekibimizde biri Doçent Dr. ve biri Dr. olmak üzere 2 adet doğum ve jinekoloji uzmanı veteriner hekim, danışmanlık statüsünde part time hizmet veren 1 adet Doçent Dr. ortopedi uzmanı veteriner hekim, biri cerrahi üçü dahiliye alanında uzmanlıklarını sürdürmekte olan 4 veteriner hekim ve işletme ve idari profilden sorumlu bir veteriner hekim olmak üzere toplam 8 hekim mesai paylaşmaktadır.

Hastanemiz 2005 yılında Avusturalya merkezli Trust-Mark Comp.’ye yaptığı başvuru sonrasında, Türkiye’de ISO-9001 Kalite Belgesi olan ilk Hayvan Hastanesi ünvanını almıştır. 

Merkezimizde güncel veteriner tıp teknolojileri içeren cihazlar kullanılır.  Operasyonlar hekimlerin öngörüsüne uygun anestezi prosedürlerinden biri ile sürdürülür yine hekimlerin öngörüsü ile gerekli preanestezik tahliller gerçekleştirilir. Anestezi sırasında hasta monitorize edilerek yaşam fonksiyonları takip edilir. Gaz anestezisi tercih edildiğinde, otomatik ventilatörlü sevofluran ajanı kullanılan kapalı devre anestezi cihazı kullanılır. Hastalar operasyondan sonraki süreçte operasyonun tipine göre değişen sürelerde hospitalize edilir. Post operatif dönem, hastane yoğun bakımında ısı ve oksijen destekli yoğun bakım ünitelerinde kontrollü şekilde yatırılarak geçer ve uyanmalarını izleyen süreçte yatan hasta bölümlerine nakledilirler.

Yatan hasta bölümleri, kedi ve köpekler için tamamen birbirinden ayrılmıştır. Yatış birimi gün ve gece boyu düzenli kontrol edilmektedir.

Yatan hasta bölümü gerek havalandırma sistemi gerekse kafes standartları açısından oldukça konforludur. Paslanmaz çelik kapılı ve ısı yalıtımlı fayans tabanlı kafesler, sabah ve akşam günde iki kez dezenfekte edilmekte, hijyen için yüksek basınçlı buhar makinesi kullanılmakta ve kalıntı yapmayan özel dezenfektanlar tercih edilmektedir. Rutin temizlik ve dezenfeksiyon işlemi sonrasında çalıştırılan ozon jeneratörü ile solunan hava dahil, ortam dezenfeksiyonu tamamlanmaktadır.

Gerek sahipli gerekse sokakta yaşayan canların yakalandığı bulaşlı hastalıkların tedavisinde, bir hastadan diğerine bulaşı önleyecek temel ve vazgeçilmez tedavi ilkeleri konusunda iyi eğitilmiş personelimiz ve tecrübeli hekimlerimiz aracılığı ile kapsamlı ve yatışlı tedaviler yürütülmektedir. Şüpheli viral hastalıklar, hızlı testler aracılığı ile belirlenip sınıflandırıldıktan sonra, hızla uygun yatış planı stratejileri belirlenip normal hasta yatışlarından izole 3 ayrı karantina alanında hastaların tedavi süreli muhafazası sağlanmaktadır.

Yatış hastaları, yaş grubuna ve hastalığın gereklerine uygun mamalar ile beslenmekte, köpekler sağlık statüleri ve hava şartları göz önüne alınarak yapılan bir program dahilinde, her gün en az iki kere açık havada gezdirilmekte, günlük rutin tedavi ve kontrolleri bizzat veteriner hekimler tarafından yapılıp izlenmektedir.

Gerek ayakta tedavi olan gerekse yatan hasta kayıtları titizlikle tutulmakta, Vetera ve E Vet hasta takip sistemleri senkronize şekilde kullanılmakta, rutin aşı ve antiparaziter uygulamaları da sistemler aracılığı ile izlenip hasta sahiplerine bilgi akışı sağlanmaktadır.








Copyright © 2019 (BHH) Başkent Hayvan Hastanesi.  Tüm hakları Saklıdır – Wonderia



Copyright © 2019 (BHH) Başkent Hayvan Hastanesi.  Tüm hakları Saklıdır – Wonderia